Dođite u subotu, 8. veljače na Korzo – u 13 sati kreće Dječja karnevalska povorka

7. veljače 2020. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Vesela povorka malih maškarica prošetat će u subotu, 8. veljače Korzom. U Dječjoj karnevalskoj povorci koja kreće s Rive u 13 sati, očekuje se više od 5200 sudionika u 70 karnevalskih grupa vrtića i osnovnoškolske dobi.

Prije početka povorke publiku će zabavljati zborovi Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice, a na Trgu Republike Hrvatske predstavit će nam se Prve riječke mažoretkinje. Kao i svake godine, povorka će početi od Rive, preko Trga 111. brigade HV-a, Trga Republike Hrvatske, Korza, Scarpine ulice, Trga bana Jelačića, Ribarske ulice, pa do Grobničke rive, a završava u zgradi Export Delte.

Program Dječje karnevalske povorke pratit će voditelji na pet pozornica duž trase: na Trgu Republike Hrvatske Ivana Perić, na Korzu Davor Jurkotić, u Scarpinoj ulici ispred Gradske knjižnice Nina Dukić-Srok, na Jelačićevom trgu Maja Stepančić te u zgradi Export Delte Valerio Benčić – Vale.

U 11.30 sati, na pozornici na Korzu, pored zgrade bivše pošte, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i meštar Toni s kraljicom, primit će predstavnike maškaranih grupa koji istog dana sudjeluju u Dječjoj karnevalskoj povorci.

Svi koji požele mat će prigodu za oslikavanje lica na nekoliko punktova u gradu, a oni koji u subotu neće moći doći na Korzo, Dječju karnevalsku povorku mogu pratiti putem direktnog prijenosa na Kanalu Ri

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone