DOBREĆ – Marunada u Dobreću održana u znaku dobre zabave unatoč kiši

24. listopada 2017. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga
marun

marun

DOBREĆ – Marunada se u svom drugom tjednu održavanja vratila tamo gdje je sve počelo pred više od četrdeset godina – u Dobreć. Domaćini su ove godine priredili doista bogat program i bez obzira što je nedjelja donijela obilnu kišu svi su programi održani baš kako je i najavljeno.

Sve je počelo u subotu kada su brojni posjetitelji uživali u dobrom vremenu, ponudi maruna, u slasticama od maruna, ponudi eko proizvoda kao i u dobroj ugostiteljskoj ponudi. Brojni su bili oni koji su marun degustirali, ali i oni koji su si osigurali i kućnu zalihu, pa su tako ponuđači već krajem dana priveli kraju količinu pripremljenog maruna. Zabavni program privukao je veliki broj publike svojim dnevnim sadržajem, dok je postavljeni šator bio premali kako bi primio ljubitelje klape Iskon koja je oduševila svojim nastupom u kasnim subotnjim satima. Nedjelja je već odavno bila započela kada se program priveo kraju, a organizatori i posjetitelji složili su se u tvrdnji da je Dobreć doživio subotu za pamćenje.

Nedjelja se probudila u pravom jesenkom izdanju, kiša je sve više potapljala Dobreć, ali predviđeni program se održao prema najavi te se već s početkom u 10 sati održala dječja radionica Društva “Naša djeca, svojim podnevnim nastupom oduševio je Puhački orkestar Lovran, a pred ispunjenim šatorom nastupili su Mići čakavčići koji su svojim stihovima na čakavskom dijalektu zaradili buran pljesak.

U podne su za posjetitelje svoja vrata otvorile i dvije autohtone konobe u kojima su, u posebnom ambijentu, domaćini posjetiteljima nudili degustacije maruna, delicija od maruna, vina, slane ribe, rakije, a sve to garnirano nastupom glazbenika. Kao i u subotu, Dobreć su pohodili i brojni turisti kojima su posebno atraktivne bile nedjeljne posjete konobama, a među njima bilo je puno gostiju iz Italije, Austrije, Slovenije, Poljske, dok su autobusima pristizale grupe iz Balatonfureda (grada pobratima Opatije), Budimpešte, Koprivnice, Virovitice. Turisti su uživali u programima i ugostiteljskoj ponudi te sa sobom ponijeli suvenire i uspomene.

Kako je nedjelja brojala svoje sate tako se i zabavni program pojačavao svojim sadržajima.

Nastup “Kraške harmonike” iz slovenske Sežane bio je vrhunac nedjeljnog programa i harmonikaši su, za svoj je zajednički nastup njih nekoliko desetaka svih generacija, doživjeli ovacije. Program se nastavio i završio nastupom grupe Point u kišnu nedjeljnu večer, kada je i stavljena točka na drugi vikend Marunade.

Onaj naredni bit će i posljedni ovogodišnji, a održat će se u Lovranu koji je također pripremio zanimljiv program u znaku maruna i dobre zabave.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone