Dječja karnevalska povorka okupila više od 5200 veselih maškarica

10. veljače 2020. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Dječja karnevalska povorka ove je godine činilo 69 karnevalskih grupa s oko 5200 veselih maškarica. Uz dobro uvježbane koreografije, publici su se predstavili šarenim kostimima, maskama najdražih likova iz crtića, životinja, prirode i mnogih drugih.

Oduševljena publika nagradila je mališane pljeskom te pokazala da se sav uložen trud i ljubav svakako isplati.

U povorci su sudjelovala djeca iz dječjih vrtića i učenici osnovnih škola uz njihove odgojitelje/ice i učitelje/ice iz Rijeke i okolice, ali i grupe iz Čazme, Gline, Gospića, Ogulina, Pule, Senja i Zagreba te slovenskog Preserja.

Povorku su predvodili Kraljica Riječkog karnevala Dora Pilepić i Meštar Toni, zajedno s novim princem Antoniom Coferom Kliner i princezom Valerijom Štimac te njihovim pratiteljima Leonorom Belašić, Nikom Škulj i Lukom Šikljan. Povorku su svojim zvonima tradicionalno zatvorili zvončari.

Prije početka povorke Korzom su prošetale Prve riječke mažoretkinje, dok su Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice zabavljali publiku.

Uoči same povorke predstavnike karnevalskih grupa primili su gradonačelnik Vojko Obersnel, Meštar Toni i Kraljica Karnevala, a gradonačelnik ih je darivao prigodnim darovima.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone