Dinamo – Rijeka 0:2, Lončar i Andrijašević potpisali veliku pobjedu!

19. siječnja 2021. | Kategorija: Sport

Rijeka - Dinamo 0:2 - MojaRijekaSPORT – Nogometaši Rijeke pobijedili su Dinamo 2:0 u zaostaloj utakmici 6. kola Hrvatski telekom Prve lige. Rijeka je stigla do velike prvenstvene pobjede u Maksimiru nakon 998 dana!

Rijeka je povela u 66. minuti. Kulenović je odradio lavovski posao na centru igrališta, a sve se pretočilo u bijeg Menala koji je proigrao Lončara – 0:1.

Samo tri minute kasnije Gavranović je ostao sam u kaznenom prostoru, ali udarac nije bio precizan.

I onda nova sjajna kontra Rijeke. Lončar je odigrao za Andrijaševića koji je poentirao – 0:2!

Rijeka je pružila odličan otpor u prvom poluvremenu. Dinamo je ipak prvi prijetio, već u četvrtoj minuti modri su bili blizu gola.

Leovac je ubacio s lijeve strane, Nevistić samo kratko odbio. Ademi je natrčao u kaznenom prostoru, a Nevistić odlično reagirao.

Rijeka je uzvratila tri minute kasnije. Lončar je pobjegao po lijevoj strani i ubacio. Kulenović smirio loptu, uspio se izboriti za poziciju i lopta je prošla pored vratnice, a na putu prema golu dirao ju je Theophile skrenuvši je u korner.

Dinamo je ponovo prijetio u desetoj minuti, Leovac je pokušao s 15 metara s lijeve strane, Nevistić je bio spreman.

Tri minute kasnije Nevistić je bio siguran nakon pokušaja Ademija.

U 19. minuti nova prilika za Dinamo. Obrana Rijeke zakompilicirala si je život u 19. minuti, lopta je došla od Oršića na rubu kaznenog prostora, ali udarac je otišao pored gola.

I onda su stigle dvije izgledne situacije za Rijeku, ali situacija Menala (20′) i oštar ubačaj Štefulja (21′) nisu rezultirali s udarcem na gol Dinama.

U 25. minuti Petković je primio jednu loptu u kaznenom prostoru Rijeke i pokušao zaobići Nevistića koji je odlično osujetio opasnost.

Samo minutu kasnije Rijeka je imala stopostotnu priliku. Lauritsen je loše reagirao i omogućio Kulenoviću da se sjuri prema golu Dinama, ali Livaković je dobrom reakcijom sačuvao svoju mrežu.

Dinamo je pritisnuo u samoj završnici prvog dijela, ali nekoliko dobrih prilika i opasnih ubačaja modrih, nisu donijeli promjenu na semaforu.

Domaćin je drugi dio otvorio udarcem Oršića s 25 metara, a onda je stigla velika prilika za Dinamo.

U 52. minuti Kastrati je, nakon starta Štefulja,  pao u kaznenom prostoru Rijeke, a Strukan je pokazao na bijelu točku.

Petković je preuzeo odgovornost, a Nevistić sjajnom reakcijom sačuvao mrežu!

U 58. minuti brza kontra Rijeke, Menalo si je otvorio poziciju i pucao, ali Livaković je bio siguran.

Pet minuta kasnije Lončar je lijepo odigrao za Andrijaševića, ali umjesto udarca, napadač Rijeke pokušao je ubaciti i domaćin je otklonio opasnost.

  18:05  19.01.2021.  MaksimirZagreb
  4 °C  oblačno  0  Duje Strukan (Split)

0:1 Lončar (66′)
0:2 Andrijašević (71′)

DINAMO: Ivanušec, Leovac
RIJEKA: Galović, Štefulj, Capan, Pavičić
 

DINAMO: Livaković, Moharrami, Ademi, Lauritsen, Ivanušec (od 86′ Franjić), Kastrati, Petković (od 67′ Gavranović), Leovac, Theophile, Jakić (od 73′ Tolić), Oršić
RIJEKA: Nevistić, Galović, Čerin, Menalo (od 72′ Pavičić), Andrijašević, Štefulj, Tomečak, Capan, Smolčić (od 86′ Arsenić), Lončar, Kulenović (od 69′ Murić)
podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone