OTOK CRES – DANI OTVORENIH VRATA CENTRA BELI

30. listopada 2019. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

beliCENTAR ZA POSJETITELJE S OPORAVILIŠTEM ZA BJELOGLAVE SUPOVE BELI NASTOJI SE JOŠ SNAŽNIJE POVEZATI SA SVOJIM POSJETITELJIMA I EDUCIRATI O VAŽNOSTI ZAŠTITE BJELOGLAVIH SUPOVA I NJIHOVA STANIŠTA.

CRES – Stoga, u cilju poticanja posjeta Centru, ali i otoku Cresu u zimskim mjesecima, Primorsko-goranska županija i Javna ustanova ‘Priroda’ omogućuju slobodan ulaz za sve posjetitelje od 1. studenog do 15. prosinca 2019. godine.

Tijekom ove akcije posjetitelji će sudjelovati u kreiranju karte s rutama kretanja supova puštenih iz Oporavilišta te će na takav način neposredno sudjelovati u stvaranju novog sadržaja u Centru. Tako će posjetitelji u interakciji s osobljem Centra dobivati najnovije informacije o kretanju supova obilježenih GPS uređajima koji su iz Oporavilišta u Belom u prirodu pušteni ovog svibnja te saznati pojedinosti o njihovu životu, poteškoćama i izazovima s kojima se susreću na svojim lutanjima.

Centar Beli ove je godine obišlo preko 9000 posjetitelja, razgledavši izložbene postave i na taj način saznalo priču o tisućljetnom suživotu otočana i ove fascinantne ptice. Ovom akcijom Centar nastavlja s provođenjem edukacije posjetitelja o bjeloglavim supovima, kao izuzetne prirodne vrijednosti koju Kvarner ima.

(Vedran Morin / apsyrtides.info)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone