DAN ZDRAVLJA U CRIKVENICI

3. rujna 2019. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj
Dan zdravlja u Crikvenici

CRIKVENICA – Program kreće 7.9. u 9 sati predstavljanjem djelatnosti uglednih zdravstvenih ustanova Rivijere Crikvenice (Poliklinika „Terme Selce“, Thalassotherapia Crikvenica, Poliklinika „Katunar“, Poliklinika „Oxy“) i raznih aktivnosti koje provodi Crveni križ Crikvenica. Stručni će timovi biti dostupni za sve detaljnije informacije, a provodit će se razna mjerenja, demonstrirati inhalacije morskom vodom i ostalim pripravcima, vršiti savjetovanja iz područja fizikalne medicine, dermatologije i individualiziranih programa mršavljenja za djecu i odrasle itd.
Djeca će uživati u sportskoj animaciji i savladavanju poligona spretnosti, a odrasli u poučnoj nutricionističkoj radionici Martine Linarić, koja će im pružiti nova znanja i spoznaje.

Središnji će dio jutarnjega dijela programa početi u 11 sati, a zove se „Aktivna Hrvatska“. Jedinstven, poučan, zanimljiv, dinamičan, zabavan i jako koristan – tako možemo najkraće opisati ovaj sportsko-edukativni projekt, koji uključuje vježbanje, savjetovanje i mentalni trening. Trenerica Asja Petersen posjetiteljima će predstaviti jedinstveni koncept treninga „Focus Point“, koji poseban naglasak stavlja na efikasnost pokreta i funkcionalnost tijela, a sadrži elemente treninga jakosti, pilatesa i joge. Ova će nam osnivačica i predsjednica Udruge hrvatskih pilates instruktora prenijeti dio svoga bogatoga iskustva, a u tome će joj pomoći treneri tima Kineziološkoga fakulteta u Zagrebu Lukrecija Dragić i Patrik Kramarić te voditeljica programa i ambasadorica projekta Renata Sopek.
Uz sam trening, vježbače će educirati i stručnjaci iz područja kineziologije i nutricionizma, a liječnici Hrvatske liječničke komore mjerit će indeks tjelesne mase.

Za besplatan se trening u Crikvenici možete prijaviti putem službene web stranice projekta www.aktivnahrvatska.hr, a svi prijavljeni vježbači dobit će sponzorske poklone. 

Poslijepodnevni dio programa počinje u 16 sati, a uživat ćemo uz prezentaciju zouk, zumbe i atraktivnih latino plesova te animaciju za najmlađe posjetitelje.

„Dan zdravlja u Crikvenici“ – subota, 7. rujna, Trg Stjepana Radića:
9:00 – 12:30 – Prezentacija zdravstvenih ustanova Rivijere Crikvenice
9:30 – 11:00 – Sportska animacija i poligon spretnosti za djecu
10:00 – 10:30 – Nutricionistička radionica (voditeljica Martina Linarić, nutricionist dijetetičar)
11:00 – 12:30 – „Aktivna Hrvatska“ – vježbanje, savjetovanje i mentalni trening – Renata Sopek – voditeljica, trenerica Asja Petersen – Focus Point trening, prijave na www.aktivnahrvatska.hr
16:00 – 18:00 – „ZOUKTIME!“ – prezentacija zouk, zumbe i latino plesova – plesna atrakcija
17:00 – 18:30 – Animacija za djecu

Već će u petak, 6. rujna, jedno događanje na glavnome gradskome trgu u Crikvenici biti sjajan uvod u „Dan zdravlja u Crikvenici“. Naime, RTL Televizija i emisija „Život na vagi“ pozivaju građane da se pridruže snimanju javnog treninga natjecatelja 4. sezone „Života na vagi“. Završni trening ove sezone vodit će njihovi treneri Maja i Edin, a traje od 10 do 12 sati. Svi se posjetitelji mogu pridružiti i trenirati zajedno s natjecateljima te im tako pružiti podršku na putu prema transformaciji života.

“Provedite zdrav dan s nama u subotu, 7. rujna u Crikvenici! Bit će zabavno, poučno i jaaako dinamično! „Dan zdravlja u Crikvenici“ je inspiracija i motiv za vaš zdrav ili još zdraviji način života. Potaknut će vas na redovitu brigu o vlastitom zdravlju, tjelesnu aktivnost i korak prema pozitivnoj promjeni za cijelu obitelj! Vidimo se u destinaciji zdravlja, dobro nam došli!”, navode organizatori iz TZ-a Crikvenice.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone