CRNI VIKEND NA KVARNERSKIM PROMETNICAMA – 2 OSOBE SMRTNO STRADALE

8. kolovoza 2017. | Kategorija: Hrvatska

sudar krv cestaKVARNER – Tijekom proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 53 prometne nesreće u kojima su dvije osobe, nažalost, smrtno stradale, a pet osoba je teško i sedam lakše ozlijeđeno.
Iz prometnih prekršaja izdvajamo 31-godišnjeg vozača osobnog vozila, inače hrvatskog državljanina, kojega je policija zatekla u subotu, 5.kolovoza, oko pola noći kod benzinske postaje u Ravnoj Gori, gdje je upravljao vozilom marke VW Golf pri koncentraciji alkohola od 1,85 g/kg. Osim toga, utvrđeno je da je vozilom upravljao za vrijeme izrečene zaštitne mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije. Prilikom postupanja, 28-godišnji suputnik iz navedenog vozila je pod utjecajem alkohola od 1,93 g/kg narušavao javni red i mir te urinirao na neprimjerenom mjestu. Obojica spomenutih počinitelja privedena su u službene policijske prostorije. Par sati prije na području Crikvenice priveden je 65-godišnji slovenski državljanin koji je pod utjecajem alkohola od 1,75 g/kg upravljao osobnim vozilom marke Mercedes, slovenskih registarskih oznaka, te prekoračio propisanu brzinu vožnje.
Istoga dana oko 9 sati privedeni su i na Krku zbog počinjenja prekršaja 25-godišnji državljanin Slovenije i 21-godišnji hrvatski državljanin. Policija ih je zatekla u mjestu Šilo u osobnom vozilu marke Mercedes, slovenskih registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,95 g/kg upravljao 25-godišnji Slovenac, dok je 21-godišnji suputnik bio alkoholiziran u vrijednosti maligana 2,09 g/kg. Budući da su ometali postupanje i vrijeđali policijske službenike, privedeni su na istraživanje u policijske prostorije.
Što se tiče vožnje pod utjecajem alkohola, na području Fužina, Delnica i Lovrana zatečena su trojica vozača osobnih vozila koji su njima upravljali pri koncentraciji alkohola od 1,13, 1,21 te 1,55 g/kg.
Uz navedeno, u prometu su evidentirana i pet sudara s životinjama u kojima su sudjelovali vozači osobnih, teretnih vozila i kampera. Na području Jadranova, Krka, Prezida i Vrbovskog udarili su u srneću divljač, dok su na otoku Lošinju udarlili u dvije ovce. Svi navedeni vozači zatečeni u počinjenju prometnih prekršaja, kažnjeni su prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. I ovom prilikom pozivamo sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa, s ciljem smanjenja broja nesreća i posebice stradalih, odnosno, ozlijeđenih osoba.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone