CRIKVENIČKA POSLA – EKO MURVICA PRODALA SAMO 1 VINJETU I TO IM JE DOBRO

7. studenog 2018. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

autotrans autobus bus CRIKVENICA – Tema autobusa koji tijekom ljeta dovoze u Crikvenicu turiste, nerijetko jednodnevne izletnike, pretvorena je u top-crikveničku stvar. Naravno, ona doista nije najvažniji problem u Crikvenici. Vjerojatno nije ni u prvih 10, ali političari su od nje stvorili slona. Gužve koje su autobusi tijekom ljeta stvarali postali su stvar koju treha nemilosrdno srezati.

Eko-Murvica je zatim nabila komično visoke vinjete za autobuse kako bi ih se prisililo da naprosto više ne dolaze u Crikvenicu. To je očito urodilo plodom. Naime od 15. lipnja do 15. rujna prodana je samo jedna jedina vinjeta! Lovorko Gržac, direktor Eko-Murvice, rekao je da je time postignut željeni rezultat. Kaže da zbog toga nije bilo gužve. Naravno, jer nije bilo ljudi.

Svaki poduzetnik (ili osoba koja nije cijeli život na plaći države, grada ili županije pa zna da mu je svaka kuna zlata vrijedna), zna da svaki od tih gostiju, da je potrošio 10 kuna na malu kavu – to je posao koji se ne pušta! Gužve koje su se stvarale bile su problem. Točno. Ali te se gužve riješi uređenjem parkirališta, a ne izgonom profita, pa bio on i od jedne kune. Iako je bilo potrebno samo izgraditi adekvatno mjesto iskrcaja u gradu i adekvatno parkiralište, kao što čine svi ostali, a Crikvenica ima sreću što takvih prostora ima i nije joj problem ljude iskrcati u gradu i autobus parkirati negdje na periferiji. Ali to se čelnicima Crikvenice, ali i oporbi koja nije bila kadra dati jedan konkretan prijedlog, činilo jako teškim.

Ne treba zaboraviti da svi oni koji su doživjeli “sreću” susresti se sa crikveničkim vinjetgama ili su se osjećali neželjeni u Crikvenici to će teško zaboraviti i jednostavno otići u drugu destinaciju: Novi Vinodolski, Senj, Rijeku, Kraljevicu, Kostrenu, Krk… Je li Crikvenici pametno tako se ponašati prema ljudima koji žele doći u nju? Ili će se Crikvenici sve to vratiti kao bumerang?

(kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone