CRIKVENICA – USPJEŠNO PROVEDENA RAZMJENA MLADIH “POWER TO ACT”

3. kolovoza 2019. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj
Uspješno provedena razmjena mladih “Power to Act”

CRIKVENICA – U period od 18.-25.07. Udruga za razvoj umjetnosti, kulture i edukacije (projekt Vijeće mladih Benčić) je u odmaralištu Stoimena u Crikvenici održala Erasmus + razmjenu mladih pod nazivom “Power to Act”.

Razmjena mladih organizirana je u suradnji s partnerskim organizacijama iz četiri zemljeDanske, Italije, Makedinije i Srbije te je okupila 20 mladih u dobi od 13-16 godina i njihove voditelje.

Cilj razmjene bio je doprinijeti osnaživanju i emancipaciji mladih korištenjem kreativnih metoda poput partcipativnog kazališta, cirkusa, plesa i glazbe te razvoju novih i efikasnijih neformalnih pristupa odgoju i obrazovanju koji će biti usmjereni ka osnaživanju, emancipaciji i samoaktualizaciji mladih.

Također, cilj ovoga projekta je i razmjena alata kako sa sudionicima, tako i s projektnim partnerima. Svaki partnerska organizacija prezentirala je odabrane kreativne metode i alate kojima se koristi u svojoj lokalnoj zajednici. Tokom tjedan dana mladi su imali prilike sudjelovati u brojnim aktivnostima na otvorenom, u dramskim igrama, simulacijama, plesu, pjesmi te interkulturalnim večerima na kojima su partnerske zemlje prezentirale svoju kulturu, hranu i običaje.

Posljedni dan razmjene mladi su pripremili javni nastup za goste i zaposlenika odmarališta Stoimena na kojem su prezentirali dio rezultata rada na razmjeni “Power to Act”. Razmjena mladih Power to Act financirana je od strane Europske unije, u okviru programa Erasmus +, a posredstvom Agencije za mobilnost i programe Europske unije. (kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone