CRIKVENICA – SLIJEDI 8 TJEDANA MAŠKARANIH ZABAVA

12. siječnja 2019. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

maškare crikvenicaCRIKVENICA – Odbrojavamo sitno do najveselijeg razdoblja u godini, a to je svakako razdoblje maškara u Crikvenici.

Slijedi nam osam nezaboravnih tjedana maškaranih zabava, velikih i malih povorki, kreativnih maski, čajanki za najmlađe, puno smijeha i dobrog raspoloženja. Sve je to dio nadaleko poznatog crikveničkog karnevala koji svoju priču gradi na tradiciji koju su oplemenjivale mnoge generacije Crikveničana. Stoga s veseljem najavljujemo „Maškare 2019.“ u Crikvenici koje će se održavati od 12. siječnja pa sve do 6. ožujka.

Ovogodišnji program počinje 12. siječnja tradicionalnim 10. maškaranim druženjem u Matkovićima, gdje će u poslijepodnevnim satima biti ugošćene ostale maškarane grupe s područja Grada Crikvenice i okolice. Bit će to još jedno veselo druženje uz zvuk bubnjeva, harmonike, pjesmu i ples. U večernjim je satima zakazana primopredaja gradskih ključeva u ruke maškara te svečano podizanje maškarane zastave, što znači da maškare preuzimaju vlast u Crikvenici na osam tjedana. Većina maškaranih događanja kao i subotnje maškarane zabave odvijat će se u Gradskoj sportskoj dvorani.

Prvi ovogodišnji glazbeni gost, Mladen Grdović, nastupa 19. siječnja, a zabava je zajamčena i subotama nakon njega jer nas očekuju i druga poznata glazbena imena – Maja Šuput, Jole, Lidija Bačić, Hladno pivo i Vigor. Svake subote najbolje pojedinačne i grupne maske očekuju vrijedne nagrade.

Dvije tradicionalne crikveničke maškarane povorke – Velika i Dječja – održat će se u nedjelju, 27. siječnja. Povorke su to koje iz godine u godinu okupljaju preko 3000 sudionika te veliki broj posjetitelja. Na njima sudjeluju brojne grupe s područja Kvarnera, razni gosti iz drugih krajeva, ali i brojne grupe umirovljenika iz Hrvatske i inozemstva.

Čitanje šentence, koje će nas podsjetiti na neka protekla događanja u 2018., kao i spaljivanje mesopusta, održat će se u srijedu, 6. ožujka, na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici, čime završavaju ovogodišnje maškare.
Novost ovogodišnjih Maškara je Škola maškaraneh tanci, pod vodstvom Elija Bašana, koja će se održavati svaki petak tijekom ove manifestacije u restoranu hotela International. Dakle, partnera/icu za ruku i prepustite se u stručne ruke gospodina Bašana te zablistajte na plesnom podiju tijekom maškaranih zabava. Prijave za školu maškaraneh tanci se primaju putem maila: info@tzg-crikvenice.hr ili telefonom na 051/241-051.

U subotu, 2.3. za sve sudionike maškarane plesne škole, ali i za sve druge plesne entuzijaste održat će se posebno plesno natjecanje – Maškarani plesni maraton. Vrijedi dobro zagrijati noge jer pobjednički plesni par očekuje vrijedna nagrada.
Osim maškaranih tanci, u hotelu International u Crikvenici održavat će se i zabave za najmlađe – popularne dječje čajanke i tombula i to 13.1, 3.2. i 3.3 uz igre i animaciju. Poseban događaj djecu očekuje u srijedu 6.2. u OŠ Zvonka Cara – Čakavsko maškarano zapolne – zabavni program za najmlađe u znaku čakavskih pjesmica i recitacija.

U subotu 16.2. pridružite se maškaranoj rekreaciji na svježem zraku, šetnji po Ljubavnoj cestici u organizaciji Planinarskog društva „Strilež“.

U maškaranom razdoblju Rivijera Crikvenica priprema posebne pogodnosti i povoljne paket aranžmane te se i ove godine pod nazivom „Vesela maškarana škrinjica“ kriju razni popusti u ugostiteljskim objektima, trgovinama, frizerskim i kozmetičkim salonima. Popis svih sudionika „Vesele maškarane škrinjice“ možete pronaći na letku „Maškare 2019. u Crikvenici“ i web stranici www.maskare.net, gdje se nalazi i popis ponude smještaja u vrijeme održavanja ove manifestacije. Posjetite i Facebook stranicu „Maškare Crikvenica“ kako ne biste propustili vidjeti mnoštvo fantastičnih fotografija kreativnih maski.

Posjetite Crikvenicu i otkrijte „maškare, ča moru maškare…“!
Plešite i pjevajte s nama i glazbenim gostima svake subote, budite dio Velike i Dječje povorke, sudjelujte u Školi maškaraneh tanci i maškaranom plesnom maratonu, posjetite Maškarani pikado turnir, Maškarani boćarski turnir u Gornjem kraju, a najmlađe odvedite na Maškaranu čajanku…

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone