CRIKVENICA: ŽUPANIJSKA LUČKA UPRAV KRŠI ZABRANU RADOVA, STIŽU PRITUŽBE TURISTA

27. lipnja 2020. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

Konferencija za novinare vezana uz projekt dogradnje i rekonstrukcije  Zapadnog lukobrana u CrikveniciCRIKVENICA – Riječ je o investiciji u vrijednosti od 33 milijuna kuna financiranim u cijelosti sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te sredstvima Europske unije. Osim gradonačelnika Rukavine, govornice na konferenciji bile su i zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović i direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice Marijana Biondić.

Gradonačelnik Rukavina prozvao je Županijsku lučku upravu zbog kontinuiranog nepoštivanja institucija i kršenja Odluka grada Crikvenice čime je nanesena velika šeta turizmu i gospodarstvu grada Crikvenice.  Neodgovornim upravljanjem projektom i prevrtanjem tj. uništenjem većeg broja betonskih blokova, navodno je učinjena višemilijunska šteta. Zbog navedenih problema radovi se u zimskom periodu nisu provodili u punom opsegu, a danas građani Crikvenice zbog toga trpe nemjerljivu štetu -  istaknuo je gradonačelnik Rukavina.  Usprkos zabrani i kaznama izrečenim od strane komunalnog redarstva Grada Crikvenice, radovi su nastavljeni. Od početka je Grad imao partnerski i korektan odnos i  nastojao je ne sva načine biti pripomoć u realizaciji projekta. 

Gradonačelnik Damir Rukavina održao je hitnu konferenciju za novinare zbog kontinuiranog kršenja Odluke o zabrani građevinskih radova od strane Županijske lučke uprave Crikvenica, a vezano uz projekt dogradnje i rekonstrukcije  Zapadnog lukobrana u Crikvenici.

Zamjenica Crikveničkog gradonačelnika istaknula je kako je situacija jučer eskalirala kada je 8 vozila izvođača bilo parkirano na plaži Balustrada  u centru grad, a kamioni iskrcavali materijal u neposrednoj blizini kupača i šetača i time ugrožavali sigurnost naših sugrađana i gostiju. Na području Grada Crikvenice trenutno je dozvoljeno izvoditi samo one radove koji su nužni za normalno funkcioniranje građana i gostiju. Svi ostali radovi strogo su zabranjeni kako bi se ostavila što bolja slika prema gostima koji borave na području grada, a pomoglo svakom našem iznajmljivaču, hotelu, ugostitelju i gospodarstvu uopće. Zamjenica Matošić Gašparović podsjetila je kako su grad i Turistička zajednica kroz različite aktivnosti među kojima je i promotivni spot Rivijera Crikvenica – Sigurno lijepa! nastojali privući što više domaćih i stranih gostiju. U tome se evidentno i uspjelo jer je broj noćenja u lipnju na području Grada Crikvenice daleko iznad prosjeka Hrvatske.

Direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice Marijana Biondić osvrnula se na niz pritužbi turista i njihovo zgražanje na radove na Zapadnom lukobranu.

Direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice Marijana Biondić osvrnula se na niz pritužbi turista i njihovo zgražanje na radove na Zapadnom lukobranu.

Gradonačelnik Rukavina istaknuo je kako je ovakvo ponašanje Županijske lučke uprave i provođenje samovolje ˝pljuska˝ crikveničkom turizmu, a time i svakom iznajmljivaču, hotelijeru, ugostitelju i svakom drugom dioniku turizma ovoga grada. Napomenuo je da je njegova dužnost štititi interes Crikvenice i svakog njenog građana te stoga inzistira da Županijska lučka uprava hitno obustavi radove na izgradnji Zapadnog lukobrana.

(kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone