CRIKVENICA – POMOĆ ŠKOLARCIMA I STUDENTIMA U PRONALASKU SEZONSKOG POSLA

8. travnja 2018. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

kaštel crikvenicaCRIKVENICA – Bliži se turistička sezona, a time i sveprisutan problem zaposlenja školaraca i studenata odnosno pronalaska radne snage od strane poslodavaca za navedeno razdoblje. Nakon brojnih upita i sugestija, Grad Crikvenica je odlučio pokušati na jedinstvenoj platformi posao.crikvenica.hr spojiti te dvije strane kako bi olakšao i intenzivirao komunikaciju između onih koji traže posao i onih koji traže sezonskog radnika. Upravo nedostatak komunikacije, posebice kada se govori o lokalnoj razini, glavni je problem sezonskog zaposlenja. Zbog toga smo svjedoci i sve češćeg odlaska mladih i pronalaska posla izvan svog domicilnog mjesta, a da možda nisu bili svjesni da je posao zapravo jako blizu.

Nedostatak radne snage bio je veoma osjetan već prethodne sezone, a naročito ugostitelji se pribojavaju da bi se prošlost mogla ponoviti. Kontradiktornost se može uočiti već u činjenici da ugostiteljima nedostaju kuhari u njihovim ugostiteljskim objektima, a istovremeno na našem području gotovo 50 kuhara traži posao prema statistici. Upravo navedenom problemu pokušat će se doskočiti ovom platformom.

Naime, preko nove platforme omogućit će se protočnosti informacija i bolje komunikacije između potencijalnih radnika i poslodavaca, a od njih se traži samo da ispune obrazac sa svojim podacima (kako poslodavci tako i osobe koje traže posao) te da time krenu u potragu za poslom ili čak budu pronađeni. “Lokalna burza rada funkcionirati će na adresi posao.crikvenica.hr te stoga ovim putem pozivamo sve potencijalne radnike i poslodavce da kreiraju svoj profil na našem portalu i na taj način brzo i lako pronađu posao”, navode iz Grada. (kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone