CRIKVENICA – OBILJEŽEN DAN PRVE POMOĆI

25. rujna 2018. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

crveni križCRIKVENICA / DRAMALJ – Akcijom mjerenja tlaka i šećera u Crikvenici, te pokaznom vježbom pružanja prve pomoći, završeno je obilježavanje ovogodišnjeg Svjetskog dana prve pomoći u organizaciji GDCK Crikvenica.
Na akcijama u Jadranovu i Crikvenici tlak i šećer je izmjeren kod ukupno 60 građana, te je kod njih 23 utvrđen povišeni tlak, odnosno kod njih 11 povišeni šećer.

Pokaznu vježbu pružanja prve pomoći izveli su učenici SŠ Dr. Antuna Barca koji su u svibnju sudjelovali na Državnom natjecanju mladih HCK.

“Obzirom na loše vremenske uvijete akcija se, umjesto na javnom prostoru, održala u prostoru kavane Milman kojima ovim putem zahvaljujemo na susretljivosti. GDCK Crikvenica je, također, povodom Europskog dana bez automobila organiziralo i tradicionalnu aktivnost nordijskog hodanja od Gradskog plivališta Crikvenica do uvale Pazdehova i natrag. Hodanje je organizirano u suradnji s KŠR Gorovo iz Opatije, te se šetnji odazvalo oko 20 građana”, ističu organizatori.

“Volonterke GDCK Crikvenica iz Dramlja su dočekale šetače u uvali Pazdehova, te ih počastile, a ovime se zahvaljujemo ŠRD Lovrata iz Dramlja koje nam svake godine izlazi u susret prostoromza okrijepu”, navode organizatori.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone