CRIKVENICA – MAŠKARANI VIKEND UZ VESELE TRADICIONALNE POVORKE

1. veljače 2018. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

maškareCRIKVENICA – Maškarani i nemaškarani posjetitelji će u subotu, 3. veljače 2018. uživati u glazbi i plesu sve do ranih jutarnjih sati. Sportsku će dvoranu u Crikvenici najprije zagrijati grupa “Point”, a zatim slijedi luda maškarana zabava i sjajna atmosfera uz glazbenu gošću večeri – popularnu Jelenu Rozgu.

Crikveničkim će ulicama u nedjelju, 4. veljače, zavladati tradicija, radost, šarenilo i pjesma. Događat će se nešto što su mali i veliki ljubitelji maškara nestrpljivo očekivali godinu dana – Dječja i Velika maškarana povorka, čiji je organizator TZG Crikvenice, a suorganizatori Matica umirovljenika Primorsko-goranske županije, Društvo “Naša djeca” Grada Crikvenice, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice “Sunce” te Udruga umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske. Sudionici obiju povorki će se okupljati i zagrijavati ispred ulaza na Gradsko kupalište u Crikvenici. Veseli i zaigrani mališani, petnaestak grupa s oko 1000 maškarica s područja grada Crikvenice, Bribira, Triblja, Kraljevice, Bakra, Hreljina i Škrljeva, Rijeke, Nedelišća, Ogulina, krenut će u 11 h prema centru grada. Ponosno će predstaviti svoje maštovite i vesele maske, poput robota, Snjeguljice i patuljaka, trolova, rasplesanih mišica, mornara, morskih vila, Eskima, a posebno će uzbuđeni biti oni koji će prvi put biti dio ove posjetiteljima posebno drage i simpatične povorke. Na Trgu Stjepana Radića će djecu dočekati zabava uz glazbu, animatore, klauna i klaunicu. Tridesetak grupa s oko 1000 sudionika Velike maškarane povorke kreće u 14 h prema centru Crikvenice. Posjetitelji će, kao i svake godine, uživati u društvu posebno vrijednih tradicijskih maski i diviti se i nešto modernijim kreacijama. Osim lokalnih grupa s crikveničko-vinodolskoga područja, sudjelovat će i maškare iz Šmrike, Poreča, Rijeke, Ivanić Grada, Hreljina, Praputnjaka, Škrljeva, Kukuljanova, Bakra, Zlobina, Brod Moravica, Lokava, Kraljevice, Križišća, Općine Križ, Viškova, Krasice. Nakon što predstave svoje ovogodišnje maske, sve će se grupe nastaviti zabavljati u crikveničkoj Gradskoj sportskoj dvorani uz grupu “Point”, gdje će biti počašćene hranom i pićem.

Veselo će ovaj tjedan biti i u ostalim mjestima crikveničke rivijere. Udruga mladih Selce organizira nekoliko događanja u Domu prosvjete u Selcu: u četvrtak, 1. veljače (drugi tradicionalni četvrtak u Selcu zvan Fusti) u 21 h maškaranu zabavu uz grupu “Tremolo”, u subotu, 3. veljače u 14 h turnir u briškuli i trešeti, a u 21 h veliku maškaranu zabavu te u nedjelju, 4. veljače u 15 h zabavno poslijepodne za najmlađe posjetitelje. Udruga mladeži “Sveta Jelena” Dramalj i bistro “Stadion” ovaj tjedan pripremaju dva događanja u Hrvatskome narodnom domu u Dramlju: u petak, 2. veljače u 21 h maškaranu zabava uz grupu “Nevera” te u nedjelju, 4. veljače od 16 h dječju čajanku i tombolu.
(kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone