CRES – Udruga umirovljenika u novim prostorijama

10. ožujka 2019. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

cresCRES – Nakon službene primopredaje creski umirovljenici su svečano otvorili svoje nove prostorije smještene u blizini župne crkve. Vrpcu je prerezao predsjednik Udruge umirovljenika Mauricio Pinezić, uz asistenciju zamjenice župna Marine Medarić, gradonačelnika Kristijana Jurjaka, njegovog zamjenika Marina Gregorovića i predsjednika Gradskog vijeća Marčela Damijanjevića, a nove prostorije blagoslovio župnik Mario Kosić.

Pinezić je, pozdravljajući sve nazočne, izrazio zadovoljstvo što se konačno ostvario san svih creskih umirovljenika jer su dobili prostorije u prizemlju što odgovara njihovoj životnoj dobi. Zahvalio se gradonačelniku Jurjaku i svim gradskim čelnicima koji su se zalagali da se ostvari taj cilj, donatorima koji su pomogli kod opremanja prostora (Cresanka, Elektrovoda i Lučka uprava), Nikolinu Salkoviću koji je izradio križ, te hrvatski i creski grb za nove prostorije, potom izvođaču i svim volonterima.

- Evo dočekali smo i taj dan da konačno možemo Udruzi umirovljenika ustupiti potpuno uređen prostor i to u prizemlju, u centru grada. Odmah do župne crkve. Bili ste uporni i strpljivi. Puno sam puta o ovakvom prostoru vodio razgovor s vašim pokojnom predsjednicom Marijom Rogić koja nas, vjerujem, danas promatra negdje s neba i veseli se da je ispunjen san creskih umirovljenika. Čestitam na upornosti i sadašnjem rukovodstvu na čelu s predsjednikom Mauricijom Pinezićom koji je nastavio tražiti i inzistirati na rješenju prostora i u tome uspio, rekao je gradonačelnik Jurjako, a zamjenica župana Marina Medarić je potvrdila da udruga umirovljenika zaslužuje takav prostor zbog svega što čini za lokalnu zajednicu.

U zabavnom programu nastupio je orlečki folklor i Ivan Mužić na harmonici, a pjesme domaćih pjesnika recitirali su Končeta Sablić, Nikolino Salković i Franko Toić.

Nakon kraćeg domjenka u novim prostorijama, u restoranu Nono Frane održana je redovita godišnja skupština udruge. Predsjednik Pinezić podnio je izvješće o radu udruge, a potpredsjednica Končeta Sablić financijsko izvješće. Pozdravne riječi okupljenima izrekli su i gosti: predsjednik Gradskog vijeća Marčelo Damijanjević u ime Grada Cresa, predsjednik Matice umirovljenika PGŽ Josip Matković, predsjednica malološinjske udruge Ljubica Nikolić i župnik Mario Kosić.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone