CRES – Potpisan ugovor o financiranju projekta FOR CRES

22. prosinca 2017. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

potpisan-ugovor-o-financiranju-projekta-for-cres-797CRES – Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, zajedno s ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislavom Petricem, potpisala je danas 11 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u razdoblju 2014.-2020. Događaju je prisustvovala i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek te predstavnici Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Riječ je o ugovorima ukupne vrijednosti više od 31 milijuna kuna iz područja e-usluga, kulturne baštine, intervencijskih planova za ratom pogođena i deprivirana područja te socijalnih usluga, od čega su više od 30 milijuna kuna (95%) bespovratna sredstva iz EU fondova.

Ministrica Žalac pozdravila je okupljene i istaknula kako su rezultati, napredak i sinergija svih dionika EU fondova vidljivi, što daje dodatan vjetar u leđa za naredne godine. „U nešto više od godinu dana, postigli smo povećanje stope ugovorenosti na razini svih ESI fondova od 244% u odnosu na sve tri prethodne godine ovog financijskog razdoblja“, nastavila je ministrica Žalac.

Projekti potpisani iz područja kulturne baštine namijenjeni su obnovi i revitalizaciji kulturne baštine koji doprinose društveno-gospodarskom razvoju putem povećanja broja zaposlenih i razvoja turističke ponude.

Između ostalih, gvardijan Samostana sv. Frane o. Zdravko Tuba potpisao je s ministricom ugovor o sufinanciranju projekta FOR CRES – Franjevci za objedinjeni razvoj Cresa. Potpisivanju je nazočio i gradonačelnik Cresa Kristijan Jurjako, budući da su, partneri na projektu Grad Cres, Turistička zajednica i Creski muzej. Ugovorom je osigurano oko 800.000 kn za pripremu dokumentacije za obnovu pastirskog stana na Batajnama.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone