CRES – Nastavlja se suradnja s Comacchiom

10. listopada 2017. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

Cres

Cres

CRES – Proteklog vikenda talijanski grad Comacchio, s kojim je Cres pobratimljen od 2008. godine, posjetila je delegacija Grada Cresa koju je predvodio gradonačelnik Kristijan Jurjako. Cresane je gradonačelnik Comacchia Marco Fabbri pozvao povodom najznačajnije mjesne manifestacije, Sajma jegulja (“Sagra d’anguilla”).

U Palači Bellini postavljena je izložba “Pozdrav iz Cresa” koja je svečano otvorena u subotu, u nazočnosti predstavnika lokalnih i regionalnih vlasti. Izložbu su rezanjem vrpce otvorili gradonačelnici Cresa i Comacchia, Kristijan Jurjako i Marco Fabbri, a ukratko ju je predstavila autorica, ravnateljica Creskog muzeja Jelena Dunato.

Boravak u Comacchiu iskorišten je i za susret ravnatelja OŠ Frane Petrića Josipa Popea i profesorice talijanskog jezika Sonje Pokupec Salković s ravnateljima i djelatnicima škola iz Comacchia. Razgovaralo se o mogućnostima buduće suradnje na temelju uspješne prošlogodišnje razmjene učenika.

Članovi delegacije razgledali su novootvoreni Muzej antičke delte (gdje su ih ugodno iznenadile upute i prospekti na hrvatskom jeziku) te druge kulturne povijesne spomenike Comacchia i obližnje Ravenne.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone