CRES – Inicijativa gradonačelnika Jurjaka za 0% kamata

15. ožujka 2019. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

Kristijan Jurjako

Kristijan Jurjako

CRES – U organizaciji Turističke zajednice i Udruge iznajmljivača u prostorijama Zajednice Talijana Cres održana je besplatna radionica za sve dionike u turizmu kako bi se što bolje pripremili za predstojeću sezonu.

Nakon pozdravnih riječi direktorice TZ-a Sanje Živanović i gradonačelnika Kristijana Jurjaka, novu kreditnu liniju Hrvatske banke za obnovu i razvoj za privatne iznajmljivače predstavila je Vesna Bartolović, voditeljica područnog ureda HBOR-a za Primorje i Gorski kotar. Zahvaljujući suradnji s Ministarstvom turizma koji subvencionira jedan postotni bod kamata, krediti se mogu dobiti uz kamatnu stopu od svega 2% godišnje. Pljesak svih okupljenih izazvao je prijedlog gradonačelnika Jurjaka da se Grad Cres pridruži subvencioniranju kamata na kredite tako da „pokrije“ preostalih 2% čime bi krediti za krajnje korisnike postali beskamatni.

Turistički stručnjak Nedo Pinezić predstavio je zakonodavni okvir koji regulira djelatnost pružanja smještaja u domaćinstvu, te iznio mogućnosti suradnje među dionicima u turističkoj destinaciji. Predložio je njihovo udruživanje u klaster u cilju zajedničkog stvaranja novog jedinstvenog turističkog proizvoda koji će biti atraktivan i izvan turističke sezone.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone