CRES – Dogradnji dječjeg vrtića 1,3 milijuna kuna

3. prosinca 2018. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

vrtić cresCRES – Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dostavila je Gradu Cresu odluku o rezultatu administrativne kontrole zahtjeva za potporu kojom se utvrđuje da je pozitivno ocijenjen projekt dogradnje dječjeg vrtića Girice.

Grad Cres prijavio je projekt dogradnje vrtića na podmjeru 7.4 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ u sektoru dječji vrtići, a temeljem kriterija odabira odobrena je potpora u visini od 80%, tj. 1,3 milijuna kuna za projekt ukupno vrijedan 1.676.203,50 kn.

Cilj projekta dogradnje je povećanje kapaciteta dječjeg vrtića čime se podupire daljnji rast i razvoj Grada Cresa. Projektom će se dobiti 105,71 m2 nove korisne površine, te mogućnost za otvaranje još jedne odgojne skupine i zapošljavanje novih odgajatelja.

Grad Cres je već izradio glavni projekt koji se sastoji od sve potrebne dokumentacije, a ishođena je građevinska dozvola i potvrde javno-pravnih tijela.

Predviđeno trajanje provedbe cjelokupnog projekta je maksimalno 24 mjeseci od datuma donošenja Odluke o dodjeli sredstava, što znači da bi dogradnja i adaptacija s opremanjem trebala biti dovršena do kraja 2020. godine.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone