CIVILIZIRAN KRAJ – UTAKMICE NA KVARNERU DALEKO ULJUDNIJE NEGO U OSTATKU HRVATSKE

1. veljače 2019. | Kategorija: Sport

 

Rujevica

Rujevica

KVARNER – U jesenskom dijelu natjecanja, održano je 16 nogometnih utakmica na kojima je utvrđeno protupravno ponašanje 37 osoba. Na nogometnom stadionu Rujevicau Rijeci, gdje je odigrano 15 nogometnih utakmica policija je utvrdila 15 počinitelja prekršaja od kojih su tri pripadnika navijačkih skupina gostujuće momčadi. Najveći broj prekršaja odnosi se na bacanje predmeta u natjecateljski prostor (5) i paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava (4). “Ostali prekršaji su pokušaj unošenja pirotehničkih sredstava i droge u sportski objekt te pomaganje, odnosno prikrivanje protupravnog ponašanja paljenja i bacanja pirotehničkih sredstava i prekršaj iz Zakona o diskriminaciji”, navode iz policije.

Ukoliko ove brojke usporedimo s ostalima u Hrvatskoj, na Kvarneru su sportska događanja u daleko mirnijem i civiliziranijem tonu nego drugdje.

“Prilikom odigravanja nogometne utakmice na stadionu Kantrida, policijski službenici utvrdili su počinjenje prekršaja za koje su prijavljene 22 osobe. Zbog paljenja i bacanja pirotehničkih sredstava prijavljeno je osam osoba, a 13 ih je pokušalo unijeti pirotehnička sredstva na stadion. Jedna osoba je prijavljena zbog tučnjave”, navodi policija.

“Pred nama je proljetni dio nogometnog natjecanja tijekom kojega će policija sukladno svojim zakonskim ovlastima i u suradnji s organizatorom javnog okupljanja, poduzimati mjere i radnje kako bi se spriječila protupravna ponašanja na sportskim natjecanjima. Ovom prilikom zahvaljujemo svima onima koji svojim korektnim, fer i sportskim ponašanjem doprinose sportskom duhu i ozračju na nogometnim utakmicama. Osim toga pred nama je i godina kada će naš grad biti europska prijestolnica kulture, stoga pozivamo na dostojanstveno i sportsko ponašanje kako bismo zajednički doprinijeli jednoj od najprestižnijih kulturnih inicijativa u Europi”, zaključuju.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone