BOGAT I RAZNOLIK PROGRAM 14. FESTIVALA ZNANOSTI

13. travnja 2016. | Kategorija: Tech & znanost

znanostRIJEKA – 14. Festival znanosti u Rijeci će se održavati od 18. do 22. travnja na 19 lokacija sa više od 150 događanja, a ovogodišnja je tema znanost i umjetnost. Svečano otvorenje festivala je u ponedjeljak 18. travnja u 11 sati u Gradskoj vijećnici grada Rijeke.
Bogat i raznolik program ovogodišnjeg Festivala znanosti predstavile su Nevenka Ožanić, prorektorica za investicije i znanost, Vedrana Mikulić Crnković, predsjednica Organizacijskog odbora Festivala znanosti te Sanda Sušanj, pročelnica Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo.

Prorektorica Nevenka Ožanić, naglasila je kako je program Festivala svake godine sve bogatiji što dakako zahtijeva i više truda i rada, a Sveučilište je prepoznalo taj entuzijazam uključenih pa tako i ove godine sufinancira program sa 100.000 kuna.

Program festivala predstavila je Vedrana Mikulić Crnković, predsjednica Organizacijskog odbora Festivala znanosti, kazavši kako je ove godine posebnost upravo spoj znanosti i umjetnosti i njihova povezanost.

„Rijeka živi Festival znanosti. Drago mi je vidjeti da to nije samo tih tjedan dana same manifestacije već pripreme traju i po nekoliko mjeseci unaprijed. Ove godine uključilo se i 17 škola te 14 vrtića koji su svoje projekte počeli pripremati prije više od dva mjeseca, a sada će ih imati priliku prezentirati na danima Festivala”, rekla je Mikulić Crnković.

Festival znanosti odvija se uz kontinuiranu podršku Grad Rijeke, Primorsko- goranske županije i Sveučilišta u Rijeci, već 14 godina zaredom. Suorganizatori projekta i ove godine su Prirodoslovni muzej Rijeka i Astronomski centar Rijeka, koji su također pripremili zanimljiv program o znanosti i umjetnosti. Cjelokupan program festivala, sa svim lokacijama i događanjima, može se pronaći na internet stranici Festivala znanosti 2016.

Također, sve informacije bit će dostupne i na promotivnom štandu Festivala na Korzu od 13. do 22. travnja od 12 do 14 sati. (EGD)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone