BIJELA KRONIKA – Sastanak Projekta ‘Sports training for all’ – ST4ALL u gradu Malatya u Turskoj

12. studenog 2018. | Kategorija: Bijela kronika

1 (1)BIJELA KRONIKA – Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke 6.11.2018 I 7.11.2018. prisustvovao je sastanku projektnih partnera u sklopu projekta ‘Sports training for all’ – ST4ALL u gradu Malatya u Turskoj. Na sastanku projektnih partnera predstavljen je dosadašnji rad u sklopu Projekta u zemljama partnera, kao što su određene i zadane daljnje obveze ključne za napredak Projekta.

S obzirom da se sve veći broj učenika i studenata s invaliditetom uključuje u obrazovne institucije i organizacije mladih bez invaliditeta te se bave sportom, profesori i treneri susreću se s problemom nedostatka edukacije o inkluzivnom sportu. Cilj projekta ‘Sports training for all’ – ST4ALL je stoga edukacija profesora i trenera o organizaciji inkluzivnih sportskih aktivnosti. Smatra se da upravo integracijske sportske aktivnosti mogu biti ključne za inkluziju opće zajednice”, navodi se u priopćenju Saveza.

Kako nadalje objašnjavaju, u projektu ‘Sports training for all’ – ST4ALL sudjeluje osam partnera iz četiri zemalja: Bugarske, Turske, Belgije, Austrije i Hrvatske. Vodeći partner projekta je University of Plovdiv Paisii Hilendarski iz Bugarske, dok je predstavnik iz Hrvatske Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke.

Proračun projekta ‘Sports training for all’ – ST4ALL iznosi 355.643 eura te je sufinanciran od strane Europske unije kroz program Erasmus+ Sport – Collaborative Partnership.

Razdoblje prihvatljivosti troškova počelo je 1. siječnja 2018., a završava 30. lipnja 2020. godine.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone