BATTIFIACA ODUŠEVIO RASPRODAN GERVAIS

7. svibnja 2018. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

Centar Gervais Opatija, Festival Opatija, Foto Luigi Opatija, GoOPATIJA – Do posljednjeg mjesta publika je sinoć ispunila dvoranu Centra Gervais kako bi uživala u gala koncertu Marija Lipovšeka Battifiace, kojim je obilježena prva godišnjica rada i djelovanja Centra. U svojih prvih godinu dana Gervais je postao jedno od najvažnijih kulturnih i kongresnih lokacija u Opatiji i široj okolici. Brojni koncerti, predstave, kino projekcije, kongresi, zabave, radionice te razni skupovi i događaji učinili su Gervais omiljenim mjestom okupljanja svih generacija i zaljubljenika u kulturu. Uz godišnjicu Gervaisa proslavljeno je i 25 godina djelovanja Marija Lipovšeka Battifiace, našeg poznatog i nagrađivanog umjetnika, pjevača, glumca, voditelja i zabavljača.

Izuzetno uspješna prva godina Centra Gervais

Mnogobrojnu publiku pozdravio je ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković.
- Prošla je godina od otvaranja Centra Gervais kojeg su s pravom mnogi nazivali i „opatijskim hramom kulture“. Imali smo stotine i stotine događaja, predstava za djecu i odrasle, koncerata, mjuzikla, tribina, radionica i simpozija; tisuće i tisuće posjetitelja i stotine izvođača. Dobili smo i mnogobrojne pohvale. Ovu prvu godišnjicu odlučili smo proslaviti s nečim posebnim, istaknuti da na našem prostoru imamo vrijedne umjetnike koje želimo pokazati i zato smo odabrali godinu dana proslaviti uz Marija Lipovšeka. Hvala sponzorima koji nas prate, posebno Zagrebačkoj banci, hvala Gradu Opatiji i gradonačelniku Ivi Dujmiću te hvala u moje ime i ime svih djelatnika Festivala Opatija vama dragoj publici što ste nas pratili u ovako izuzetnom broju, jer smo mi ovdje radi vas, kazao je Gigante Dešković.

Battifiaca oduševio

Posjetitelji su puna tri sata uživali u izvedbama Battifiace koji je pripremio bogat opus svog glazbenog rada, ali i mnoge svjetske uspješnice. Uz odličan glazbeni repertoar, publika je uživala i u humoru umjetnika, koji je za svoj stand-up nastup i specifičan humor tijekom cijele večeri nagrađivan aplauzima.

Na kraju koncerta gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić zahvalio je Mariju na prekrasnom koncertu te mu poklonio sliku umjetnika Vedrana Ružića. (kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone