ALEN VITASOVIĆ DOBIO NA POKLON ROMAN U KOJEMU JE I SAM AKTER

5. travnja 2016. | Kategorija: Zabava & showbiz

alen vitasović tatjana udovićSHOW – Kvarnerska spisateljica Tatjana Udović uručila je svoj novi roman „Triesduja 2. dio“ istarskom pjevaču Alenu Vitasoviću, koji se i sam našao kao jedan od aktera u navedenom romanu.

Naime, u romanu „Triesduja 2. dio“ koji se bavi problematikom mladih dokumentirajući događaje iz prijevoznog sredstva, autobusa broj 32, koji prevozi srednjoškolce prema i iz njihovih škola u Opatiji, našle su se i zvijezde čakavske estradne scene kao što su Koktelsi, Šajeta, Mario Lipovšek i naravno, Alen Vitasović. Pojavljivanjem tih likova u romanu, autorica se dotakla čakavske glazbene scene, karakteristične za kulturu primorskoga kraja, u kojemu se odvija radnja samoga romana. S obzirom da jezik čuva kulturu, a čakavština jest jezik kojim se govori na području Kvarnera, čakavska glazbena scena nije mogla biti izuzeta.

Kratak dio, kako dvije tinejdžerice razgovaraju o Alenu Vitasoviću u romanu:
- Pričao mi je kako ljudi misle da su pjevači vanzemaljci, k’o da nisu od krvi i mesa. A on je za sebe rekao da je „običan“.
- Kako?
- Pričao mi je npr. kako je on znao cijeli dan u vinogradu brati grožđe, a onda juriti doma, spremiti se i voziti se iz Istre za Zagreb na koncert.
- Stvarno?
- Da! Rekao je da su to njemu gušti!

(kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone