AKCIJA MLADIH: LUČKE UPRAVE MALI LOŠINJ, OPATIJA, KRK… TREBAJU SNOSITI KAZNENU ODGOVORNOST ?

1. travnja 2021. | Kategorija: Hrvatska

uhljeb posao politikaKVARNER – “Pozivamo institucije da se utvrdi postoje li u ovom zatvorenom krugu novčanih tokova kaznena odgovornost, ali ono što je sasvim jasno da za ovakvo raspolaganje javnim novcem postoji moralna odgovornost županijskog SDP-a na čelu sa županom Komadinom”, naveli su iz Akcije mladih.

Naime, uvidom u upravljačku strukturu Županijskih lučkih uprava i novčanih tokova – navode – utvrdili su da Zlatko Komadina i SDP kontroliraju novčane tokove javnog novca.

“Ovim putem pozivamo institucije da se utvrdi postoje li u ovom zatvorenom krugu novčanih tokova kaznena odgovornost” naveli su Vjekoslav Rubeša i Bojan Kurelić.

Marin Gregorović, predsjednik Upravnog vijeća ŽLU Cres je ujedno i SDP-ov zamjenik gradonačelnika Cresa

Loris Rak, predsjednik UV-a ŽLU Mali Lošinj – predsjednik je kluba SDP-a u Županijskoj skupštini PGŽ-a, a uz njega član UV-a je Dejan Nekić, predsjednik SDP-a Mali Lošinj

Ljudevit Krpan – predsjednik UV-a ŽLU Krk – pročelnik je Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima PGŽ-a

Matahlija Ivan – predsjednik UV-a ŽLU Rab, predsjednik je rapskog SDP-a

Fernando Kirigin – ravnatelj ŽLU Opatija – predsjednik je SDP-a Opatija

Mario Kružić – ravnatelj ŽLU Crikvenica i predsjednik SDP-a Crikvenica, a uz njega je Davorka Vukelić predsjednica UV-a ŽLU Crikvenica, bivša predsjednica SDP-a Crikvenica

Saša Đujić, predsjednik UV-a ŽLU Novi Vinodolski, saborski zastupnik SDP-a”, nabrajali su Rubeša i Kurelić.

“Dobili smo anonimno i prijavu građana Cresa da je osoba s prebivalištem u gradu Rijeci dobila stalni vez u komunalnom dijelu Luke Cres iako je na listi čekanja 55 ljudi od čega 90 posto njih s prebivalištem na otoku Cresu”, navode.

“Ugovori koji se vezuju uz promidžbu i informiranje i odvjetničke usluge. Tvrtke Makol i TRI i d. o. o. odrađuju i usluge za SDP. Tako je npr. Makol marketing odradio otprilike 150.000 kuna, a TRI i 60.000 kuna marketinških usluga u predizbornoj kampanji SDP-a na zadnjim parlamentarnim izborima 2020. godine”, naveli su u Akciji mladih.

(kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone