AFGANISTAN – NAPADNUT HRVATSKI KONTINGENT, PREMINUO JEDAN HRVATSKI VOJNIK

24. srpnja 2019. | Kategorija: Europa & svijet

 vojska armySVIJET – Hrvatska je sve sličnija SAD-u i ostalim zapadnim zemljama – manje po prihodima građana, ali više po političkom i vojnom načinu djelovanja. Iz udobnosti naših zemalja nitko nije ni svjestan da su sve one u ratu – samo što su njihovi vojnici u ratnim okolnostima daleko od interesa javnosti, daleko od vlastitog doma, tamo negdje, na drugom kraju svijeta. Toliko daleko pa se čini da se to ništa nas ne tiče – iako se tamo nalaze baš ovi naši, hrvatski vojnici.

Pripadnik 10. Hrvatskog kontingenta koji se nalazio u sklopu 10. hrvatskog kontingenta u NATO misiji potpore miru Resolute Support u Afganistanu, preminuo je danas (24. srpnja 2019. godine) oko podneva, od teških ozljeda opasnih po život zadobivenih rano jutros tijekom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu. Napad je izvršen bombašom samoubojicom, a odgovornost su preuzeli Talibani.

“Riječ je o pripadniku specijalnih snaga, J.B. rođenom 1992. godine koji je u Afganistanu bio angažiran na poslovima savjetovanja i mentoriranja Afganistanskih sigurnosnih snaga. Pripadniku je nakon stradavanja pružena maksimalna medicinska pomoć u američkoj bolnici u Bagramu, no zbog težine ozljeda pripadnik Hrvatske vojske u bolnici je preminuo. Istraga o jutrošnjem napadu je u tijeku” navodi ministarstvo obrane Republike Hrvatske. (kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone