6 kandidatkinja u borbi za titulu dvadeset i pete Kraljice Riječkog karnevala 2020.

15. siječnja 2020. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Na tradicionalnoj uvodnoj priredbi Riječkog karnevala, Izboru kraljice i primopredaji ključa Grada koja će se održati u petak, 17. siječnja, s početkom u 20 sati u Dvorani mladosti, maškare će preuzeti ključ Grada, karneval dobiti novu kraljicu.

Kroz zabavni program vodit će uigrani voditeljski dvojac, Josip Krmpotić i Robert Ferlin, a za dobar štimung pobrinut će se Plesna grupa Flame i poznati DJ Tommy Ri i akrobati na štulama.

Kandidatkinje, kako bi bile izabrane i dobile „Zlatni plašt“, moraju publici dokazati poznavanje karnevalskih običaja te se iskazati šarmom, plesnim i glazbenim umijećem.

Tako će u pratnji svojih karnevalskih grupa odmjeriti snage kandidatkinje:
Tajana Saršon Radaljac , Kunpanija z Halubja – Viškovo
Sara Kauzlarić, K.G. Simo via tamo – Zlobin
Dora Pilepić, K.U. Siti i pijani – Rijeka
Sara Matošević, K.U. Pom – F – Ri – Rijeka
Sanja Pešćica, Pusni odbor Spinčići
Sara Puž, K.U. Zijat, sost, tancat i pit – Matulji

Uz Izbor kraljice Riječkog karnevala, tijekom riječkog „petog godišnjeg doba“ Grad će dobiti i karnevalsku vlast. Riječki će gradonačelnik Vojko Obersnel s punim povjerenjem ključ Grada Rijeke prepustiti Meštru Toniju, Kraljici i maškarama sve do 23. veljače. Nakon predaje vlasti i krunidbe nove Kraljice, fešta u Dvorani mladosti se nastavlja uz Plesnu grupu Flame i DJ Tommy-a Ri.

Karte za Izbor Kraljice Riječkog karnevala i primopredaju ključa Grada u prodaji su po 30,00 kn, u Turističkom informativnom centru (Korzo 14), a moći će se kupiti i dva sata prije početka programa, u petak 17. siječnja ispred Dvorane mladosti.

Prekosutra, 17. siječnja s početkom u 18 sati Riječki karneval službeno započinje dizanjem pusta ispred Doma Pašac, ispred Doma kulture Pehlin te ispred Doma Zamet. Na Pašcu i na Zametu će se plesati svakog vikenda tijekom Karnevala.

Bit će tu još mnoštvo događanja, a detaljne informacije o programima u sklopu Riječkog karnevala 2020. mogu se pronaći na službenim stranicama Karnevala na adresi Riječkog karnevala.

Meštar Toni i još uvijek aktualna kraljica Riječkog karnevala Nikol Marelja Bošnjak pozvali su sve da dođu u petak u Dvoranu mladosti i da podrže sve kandidatkinje i naravno da navijaju za svoju favoritkinju.
Kako bi i ove godine Meštar Toni ispunio sve svoje karnevalske obveze na vrijeme Adria P.A. Škurinje ustupila mu je službeno karnevalsko vozilo.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone