2 MILIJUNA NOĆENJA NA LOŠINJU

7. rujna 2013. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

4752418-happy-young-people-tourists-isolated-over-white-backgroundMALI LOŠINJ – Zadovoljstvo nam je objaviti da će TZG Malog Lošinja nakon uspješnih rezultata ostvarenih za razdoblje prvih osam mjeseci ove godine, u kojem nas je posjetilo 240.975 gostiju koji su ostvarili 1.932.138 noćenja sa rastom od 2 % u odnosu na prošlu godinu, ostvariti dvomilijunto noćenje dva dana ranije u odnosu na prošlogodišnje rezultate. Danas, 05. rujna 2013. godine ugošćujemo 14.323 gostiju u svim smještajnim kapacitetima.
Ovaj rezultat proizvod je brojnih aktivnosti svih onih koji svojim radom, inovacijama, kreativnošću doprinose kontinuiranom podizanju kvalitete usluge u zajedničkoj viziji arhipelaga, otoka vitalnosti.
Gradonačelnik Grada Malog Lošinja i predsjednik Turističke zajednice Gari Cappelli ističe: “Destinacijski menadžment koji kontinuirano provodimo godinama na području Grada pokazuje svoje rezultate. Važna je sinergija, odnosno komunikacija sa građanima, hotelijerima te privatnim iznajmljivačima, usklađivanje potreba, mogućnosti razvoja i ulaganja. Kada to imamo, uz Grad u funkciji turizma, rezultati neće izostati “
Naime, nakon velikih investicija u 2012. i prvom dijelu 2013. poput uređenja Rive Priko, rekonstrukcije Gradske knjižnice i čitaonice, rekonstrukcije državne ceste D100 kod Osora, te izgradnje Vodoopskrbe otoka Ilovika i u drugoj polovici 2013. godine nastavlja se s velikim projektima.
Šetnica Poljana Rujnica ulazi u završnu fazu, jednako tako i rekonstrukcija Palače Kvarner namjenjena trajnom smještaju antičke statue Apoksiomena koji je trenutno kulturno blago br.1 u Hrvatskoj. Grad nastavlja sa brojnim projektima komunalne infrastukture, od kojih je posebice važan Projekt Jadran financiran sredstvima Međunarodne banke za obnovu i razvoj. Jednako tako, započelo se s projektom ekološkog sustava gospodarenja komunalnim otpadom koji podrazumjeva odvojeno prikupljanje i recikliranje, a uskoro započinje i sanacija deponija te izgradnja reciklažnog dvorišta i pretovarne stanice.
Uz produljenje zračnog pristaništa, iznimno bitan projekt je i izgradnja eko marine Velopin čija osnovna ideja je izgradnja i korištenje luke nautičkog turizma prema europskim i svjetskim ekološkim standardima, s naglaskom na edukaciju nautičara o potrebi očuvanja okoliša i održivom korištenju obale, mora i otoka. U narednom razdoblju Grad će se dodatno usmjeriti na izradu Urbanističkih planova uređenja kao osnovnih razvojnih dokumenata koji će pokrenuti investicijski ciklus te time osigurati napredak građana i gospodarstva sukladno postulatima održivog razvoja. U planu je izgradnja impulsnog centra čija svrha je omogućiti poduzetnicima da osim prostora, u samom impulsnom centru dobiju i kompletnu uslugu savjetovanja, te povezivanja s industrijom, investitorima, znanstvenom zajednicom i javnim sektorom kako bi suradnjom, odnosno sinergijskim učinkom dobili visokokvalitetne proizvode i ostvarili tržišni plasman. Spomenutim mjerama želi se postići viša razina razvoja, a time i uključivanja ovog područja u hrvatsku i europsku gospodarsku strukturu. Također, nastavlja sa poticanjem žena u poduzetništvu i mladih poduzetnika sa svrhom jačanja konkurentnosti te poljoprivrednika.
Planiranje stručnih kadrova i poticaj cjeloživotnog obrazovanja radi konkurentnosti na tržištu odlike su Grada koji proaktivno razmišlja, planira i educira svoje stanovnike. To je nastavak aktivnosti koje se provode s ciljem stjecanja i osuvremenjivanja svih vrsta sposobnosti, interesa, znanja i kvalifikacija od predškolskog odgoja do razdoblja nakon umirovljenja. (kv/izvor: TZ Kvarner)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone